ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ (Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΥΠΡΟΥ και «Παγκύπριος»)

Όταν γράφαμε την τελευταία ανακοίνωση του Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΥΠΡΟΥ με τίτλο «Επιτρέπεται να πουλήσεις, απαγορεύεται να ξεπουληθείς», δεν πιστεύαμε ότι μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμου της Θεσσαλονίκης θα μας επιβεβαιώσει την αμέσως επόμενη μέρα. 

Στην ανακοίνωση αυτή αναφερόταν κατά λέξη: «στους αναγνώστες των εφημερίδων και τους ακροατές των ραδιοφώνων, πρέπει να φιλτράρονται τα τεκταινόμενα, για να φτάνουν στα αυτιά των πληβείων αυτά που πρέπει, μόνο τα εγκωμιαστικά και τα τετριμμένα δηλαδή, και όχι η γνήσια κριτική ούτε η ανιδιοτελής αγωνία για την τύχη της ομάδας.» 

Την επόμενη, εμφανίστηκε στα ερτζιανά συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού κύριος με το όνομα Μάριος Σταυρινίδης, δηλώνοντας ότι «δεν βγάλαμε εμείς ανακοίνωση» και εκπροσωπώντας κάποιο «Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ». 

Εδώ κάπου τα χάνεις: λες θα τρελαθούμε; Βγαίνει ανακοίνωση π.χ. Νεάπολης και την επόμενη μέρα ο πρόεδρος της Νεάπολης βγαίνει και λέει ότι δεν είναι δική μας; 

Και προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Ποιος έγραψε τότε αυτό το κείμενο; 

Η απάντηση του κυρίου Σταυρινίδη στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης ήταν η εξής: 

«Αυτή η ανακοίνωση έχει υπογραφή ΣΦ ΠΑΟΚ Κύπρου, ενός συνδέσμου δηλαδή που έχει κλείσει και δεν λειτουργεί. Δεν ξέρω ποιος την έγραψε και ποιον εκπροσωπεί. Μάλλον από το internet.» 

Εκεί λοιπόν ο δημοσιογράφος βρίσκει τη χρυσή ευκαιρία: Σύνδεσμος-φάντασμα έκανε κριτική στη διοίκηση. Μάλλον το ίντερνετ μόνο του έγραψε αυτό το κείμενο. 

Ποια είναι η συνέχεια; Το θέμα μεγεθύνεται και γίνεται πρώτη είδηση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που σχετίζονται με το ραδιόφωνο που μίλησε ο Σταυρινίδης: ( ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, PAOK24). 

Οι εν λόγω κύριοι, χωρίς να έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει στα οπαδικά της Κύπρου, ενστερνίστηκαν ένα τηλεφώνημα σε αθλητική εκπομπή για να δημιουργήσουν συγκεκριμένο κλίμα. 


Ποιος είναι όμως ο Μάριος Σταυρινίδης και ποια η σχέση του με το συγκρότημα των «ΣΠΟΡ»; 

Από δημοσίευμα της ιστοσελίδας τον περασμένο Μάρτιο, όπου μάλιστα επιφύλαξαν στον κ. Σταυρινίδη μία προσωπική φωτογράφιση «υψηλής αισθητικής», προκύπτουν τα παρακάτω: 


«Τίμησαν τα ΣΠΟΡ 

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ, Μάριος Σταυρινίδης και τα μέλη του συνδέσμου είχαν την ιδέα να απονείμουν τιμητική πλακέτα στα ΣΠΟΡ για την υποστήριξή τους στις δραστηριότητες του συνδέσμου. Και με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του για τον ημιτελικό αγώνα ρεβάνς για το κύπελλο εναντίον της ΑΕΚ, ο πρόεδρος του συνδέσμου απένειμε στην εφημερίδα, μέσω του συντάκτη της Βαγγέλη Βούλγαρη την τιμητική πλακέτα. Τα ΣΠΟΡ ευχαριστούν θερμά τον Παγκύπριο για την ευγενική χειρονομία.» 

Από ότι προκύπτει λοιπόν, ο κύριος Σταυρινίδης είναι ο μοναδικός πρόεδρος συνδέσμου Π.Α.Ο.Κ στην υφήλιο, που έχει βραβεύσει τα ΣΠΟΡ του Βορρά με επίσημη πλακέτα, σε ανύποπτο χρόνο. 

Πάμε παρακάτω για να καταλάβουμε τι εστί και ο «Παγκύπριος Σύνδεσμος» που εκπροσωπεί. 

Ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ στη Μεγαλόνησο, είχε κατά καιρούς προσπαθήσει να λειτουργήσει τον δικό του χώρο, με τις περισσότερες απόπειρες να παραμένουν βραχύβιες. Το 2008, και με αφορμή την κάθοδο της ομάδας για φιλικό αγώνα με την Ομόνοια, οι παοκτσήδες της μεγαλονήσου ξαναβρέθηκαν, συζήτησαν το ενδεχόμενο λειτουργίας ενός συνδέσμου με σταθερή παρουσία και οργάνωση, και προχώρησαν στην ίδρυση του ΣΦ ΠΑΟΚ ΚΥΠΡΟΥ. 

Ο Κύριος Σταυρινίδης, από τη στιγμή που δεν εξελέγη πρόεδρος στον σύνδεσμο αυτό, αποχώρησε αμέσως, μαζί με ένα ακόμη μέλος. 

Λίγους μήνες μετά, και ενώ ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΚΥΠΡΟΥ λειτουργούσε κανονικά, αναγγέλθηκε η δημιουργία ενός «Παγκυπρίου Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ». 

Δηλαδή ένας σύνδεσμος – Ιζνογκούντ, φτιαγμένος καθαρά λόγω προσωπικών διαφορών και συμπλεγμάτων. Ο «Παγκύπριος» σύνδεσμος είχε, δυστυχώς, τα στοιχεία που περιμέναμε: Καμία σχέση με το οπαδικό κίνημα, διαφημίσεις εταιριών στην βιτρίνα του δίπλα στον ιερό δικέφαλο, διαφημίσεις στα μπλουζάκια του, βραβεύσεις, ανθοδέσμες, τουρνουά ποδοσφαιράκι με συμμετοχής αλλόθρησκων (εγγυημένο κέρδος), δεξιώσεις σε καταστήματα των μελών του (με το αζημίωτο) και πολλές άλλες… εκπλήξεις. 

Πρόσφατα μάλιστα εκδόθηκε φωτοαφιέρωμα-λεύκωμα όπου απεικονίζονται προσωπικές στιγμές ανεμελιάς του προέδρου, μαζί με μερικές ασύνδετες φωτογραφίες με ολίγον από… Π.Α.Ο.Κ 

Αρκετά όμως χαραμίσαμε μελάνι για μία ιστορία που αγγίζει τα όρια του γραφικού. 

Το θέμα είναι ποια σκοπιμότητα έκανε συγκεκριμένους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης να δώσουν βήμα σε ανύπαρκτους στα οπαδικά της ομάδας. Η απάντηση είναι προφανής: υπήρχαν άνθρωποι έτοιμοι να τους πουν αυτά που ήθελαν, να αναπαράγουν δηλαδή την δική τους γραμμή. 

Ας απολαύσουμε την αντι-ανακοίνωση που εξέδωσε ο… Παγκύπριος, με μία μοναδική καινοτομία. Όταν όλοι οι υπόλοιποι ΣΦ του Π.Α.Ο.Κ δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις τους στις ιστοσελίδες τους, στο 1926.gr ή στον τύπο, ο Παγκύπριος επιλέγει το γνωστό και μη εξαιρετέο… paokmania. 

"Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κύπρου με τίτλο «Επιτρέπεται να πουλήσεις, απαγορεύεται να ξεπουληθείς» θα θέλαμε να εκφράσουμε και εμείς την άποψή μας για αυτά που συμβαίνουν. 

Καταρχήν, ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κύπρου δεν αντιπροσωπεύει ούτε εκπροσωπεί το σύνολο των ΠΑΟΚτσήδων της Κύπρου. Εμείς, ως ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ, δεν νιώθουμε ότι συμφωνούμε με τα αναφερόμενα στην συγκεκριμένη ανακοίνωση. Μολονότι υπάρχουν κάποια σημεία που μας βρίσκουν σύμφωνους, υπάρχουν πολλά περισσότερα στα οποία διαφωνούμε. 

Γενικότερα, μπροστά σε όλο αυτό το κλίμα αμφισβήτησης, κριτικής, γκρίνιας και μιζέριας εμείς σχολιάζουμε τα εξής: 

1. Ο Ζαγοράκης ως κύριος εκφραστής και υπεύθυνος της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ, σίγουρα έκανε λάθη και παραλείψεις από πλευράς του αλώστε ουδείς αλάνθαστος. Δεν θέλουμε όμως σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσουμε την ειλικρινή του διάθεση να βοηθήσει την ομάδα. Αν υπάρχουν «εγκλήματα» όπως κάποιοι ισχυρίζονται, τότε αυτοί που τα αναφέρουν οφείλουν να βγάλουν στην δημοσιότητα με αποδείξεις. Το να «αναπαράγονται» απλώς φήμες και καφενειακές συζητήσεις, μόνο καλό δεν κάνουν στην ομάδα. 

2. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η διοίκηση αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει για τον ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου, πρέπει να στηριχτεί. Αν υπάρχει καλύτερη διάδοχη κατάσταση, τότε να βγει στην δημοσιότητα και να κριθεί. Και αν αξίζει, όλοι θα την στηρίξουμε. Γιατί όλοι μας θέλουμε τον ΠΑΟΚ πιο ψηλά. 

3. Όλοι οι παίκτες που φορούν την φανέλα του ΠΑΟΚ και προσπαθούν για την ομάδα, πρέπει να στηρίζονται απ' όλους. Το να βρίζουμε παίκτες που αγωνίζονται, γιατί κάποτε μας «απογοήτευσαν» (όπως πάλι κάποιοι ισχυρίζονται) δεν είναι και πολύ έξυπνο. Μακάρι όλοι οι «προδότες» του ΠΑΟΚ να έδιναν την ψυχή τους όπως ο «προδότης» στο παιχνίδι με την TOTTENHAM. 

4. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και φυσικά ούτε η διοίκηση. Μήπως όμως κάποιοι ξεπερνάνε τα όρια της ειλικρινούς κριτικής; 

Ας σταματήσουμε λοιπόν όλοι μας να κάνουμε κριτική εκ του ασφαλούς και εξ αποστάσεως χωρίς στοιχεία και αποδείξεις και ας κάνουμε παράλληλα την αυτοκριτική μας. Ας δούμε πρώτα πόσο σωστοί είμαστε εμείς στη δουλειά μας, στο μαγαζί μας, στην οικογένειά μας και πόσα λάθη κάνουμε καθημερινά. Ας αποφασίσουμε ότι μπορεί να μην τα ξέρουμε όλα και ας μην θεωρούμε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ τον θέλουν μικρό. Και καταλήγουμε παραφράζοντας λίγο τον τίτλο της ανακοίνωση του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κύπρου: «Επιτρέπεται να κριτικάρεις, απαγορεύεται να καταδικάζεις». Δεν είμαστε δικαστές. 

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ” 

Υ.Γ. Ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ εδρεύει και δραστηριοποιείται στην Λευκωσία στην οδό Θουκιδιδου (sic), με εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη". 

Το παραπάνω πιστοποιητικό προεδροφροσύνης σε σπαστά ελληνικά, αποδεικνύει γιατί αναδείχτηκε τόσο μέσα σε μία μέρα η ιστορία του Παγκύπριου που μπάζει από παντού. 

Αποκαλούν «καφενειακού επιπέδου» τη συζήτηση για τις μαύρες τρύπες στα ταμεία που έχουν δημοσιευτεί από την ίδια την ΠΑΕ, αποκαλούν μιζέρια την κριτική με επιχειρήματα, και κρίνουν το αν είναι κάποιος «προδότης» ή όχι με αγωνιστικά κριτήρια. Το «βασιλικότερος του βασιλέως» στην πλήρη ενσάρκωσή του. 

Για μας το θέμα δεν είναι ο κύριος Σταυρινίδης και η παρέα του, κατηγορούμε ανοιχτά και χωρίς μισόλογα τα δημοσιογραφικά μέσα ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, PAOK24, τους κυρίους Κόλκα, Βασιλόπουλο, και τους δημοσιογραφίζοντες του paokmania, καθώς είναι ο ορισμός του κιτρινισμού, αν και τους αρέσει να παρουσιάζονται ως ασπρόμαυροι. 

Για να δηλώνει κάποιος δημοσιογράφος, που είναι επάγγελμα με μεγάλη ευθύνη, πρέπει να εξακριβώνει την εγκυρότητα της κάθε είδησης πριν την διοχετεύσει δημόσια, και στην περίπτωση αυτή τα παραπάνω μέσα εκτίθενται ανεπανόρθωτα. 

Εάν ήθελαν οι παραπάνω κύριοι να εξακριβώσουν το αν είναι υπαρκτός ή όχι ο ΣΦ Π.Α.Ο.Κ Κύπρου, θα είχαν ανατρέξει σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα στη μεγαλόνησο, και τότε θα έβλεπαν ότι βρισκόμασταν εκεί σε κάθε στιγμή, ακόμη και όταν η ίδια η ΠΑΕ ήταν επιδεικτικά απούσα (π.χ. τελευταίο παιχνίδι προς τιμήν του Γιώτη Εγκωμίτη). Μάλιστα, οι ίδιοι είχαν αναφερθεί το περασμένο καλοκαίρι στα πανό που αναρτήθηκαν στα φιλικά της Κύπρου, που είχαν και ευδιάκριτη υπογραφή. Εκτός αν ήταν και αυτά πανό-φαντάσματα. Όσο για το «κλειστός» που αναφέρθηκε, δεν καταλαβαίνουμε πως ένας σύνδεσμος που βρίσκεται σε διαδικασία μεταστέγασης (έχοντας ήδη μεταφερθεί σε νέο χώρο), που είναι αναγνωρισμένος με καταστατικό από την κυπριακή κυβέρνηση και που διοργανώνει εκδρομές, μπορεί να θεωρηθεί ανενεργός (εκτός αν θεωρείται ότι μπορεί να κλείσει ποτέ και ο θρυλικός ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ). Για μας ανενεργοί και ανύπαρκτοι είναι όσοι διασύρουν το όνομα της ομάδας για προσωπική τους προβολή και μόνο. 

Ο ΣΦ Π.Α.Ο.Κ ΚΥΠΡΟΥ, θα μείνει για πάντα, είτε το θέλουν είτε όχι, η οπαδική φωνή του Π.Α.Ο.Κ στη Λευκωσία, θα προσφέρει στην ΙΔΕΑ που αντιπροσωπεύει και δεν θα «τα πάρει» ποτέ από τον Π.Α.Ο.Κ (ή στο όνομα αυτού). 

ΕΣΕΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΖΑΝΤΑ 

ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 

ΥΓ. Τα μέλη του ΣΦ Π.Α.Ο.Κ ΚΥΠΡΟΥ ανέρχονται σε 1926 χιλιάδες, και επειδή το νούμερο είναι συμβολικό δεν δεχόμαστε καινούριες εγγραφές. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας μόνο σε περίπτωση που αποβιώσει κάποιο μέλος.